Aankleding voor het terras

vintage vloerkleed goedkoop,

Er zijn verschillende manieren waarop je je terras kunt aankleden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vintage vloerkleed goedkoop, prachtige zonwering en een comfortabele tuinset. Het ligt natuurlijk ook aan je eigen stijl en de beschikbare ruimte wat er allemaal mogelijk is. Hier zijn in ieder geval een aantal tips om je terras aan te kleden. Lees verder!

Vintage vloerkleden

Een vintage tapijt is eigenlijk een kleed wat de kwaliteit van een nieuw kleed heeft, maar de uitstraling van een tweedehands. Vintage wordt vaak gebruikt voor iets wat tweedehands is of er tweedehands uitziet. Het is een nieuwe trend, maar zeer tijdloos,. Dat komt juist door de klassieke iets versleten uitstraling. Er bestaan uiteraard vintage vloerkleden voor binnen, maar ook buiten op het terras kan een bohemian vintage vloerkleed een zomerse uitstraling geven. Tover het in de winter om tot een winterterras met een vuurtje en wat glühwein. Ben je op zoek naar inspiratie? Doe inspiratie op bij showrooms voor vloerkleden in Amsterdam, dan voel je meteen hoe een vintage vloerkleed een sfeer maakt.

Schaduw- of zonneterras

Ben jij je ervan bewust wat voor terras je hebt? Een schaduwterras heeft een andere aanpak nodig dan een zonneterras. Zorg dat je de geschikte planten kiest voor een schaduw- of zon terras. Sommige planten kunnen niet goed tegen felle directe zon, terwijl andere planten in de schaduw niet goed groeien. Daarnaast kan het uitmaken wat voor terrastegels je kiest. Als je een zonneterras hebt, kunnen donkere tegels ontzettend heet worden in de zomer, zodat je er niet met blote voeten op kunt lopen. Bij een schaduwterras kunnen donkere tegels misschien juist de warmte goed vasthouden als ze maar een paar uurtjes zon krijgen. Daarnaast is het bij een zonneterras van belang dat je een parasol of een doek in het ontwerp verwerkt. Het is namelijk niet verstandig om lang in de volle zon te zitten.

Terrasmeubels

Een belangrijk onderdeel van de aankleding van een terras is natuurlijk de tuinmeubels die je gaat gebruiken. Je kan ervoor kiezen om binnen meubels naar buiten te verplaatsen. Misschien wil je geen nieuwe set aanschaffen of heb je dat budget even niet. Let er dan op dat je je meubels wel weer binnen zet als het weer omslaat. Daarnaast kan het handig zijn om geen zware meubels te gebruiken. Hierdoor ben je flexibeler en zul je sneller dat uurtje in de zon gaan zitten. Mocht je wel je terras volledig willen inrichten, denk dan aan een complete loungeset of ligstoelen. Wil je ook op het terras kunnen eten, dan zijn verstelbare stoelen een uitkomst. Deze zijn qua hoogte goed voor een eettafel, maar kunnen ook naar achteren worden versteld naar de ligstand. Er zijn veel keuzes om te maken, maar hopelijk ben je met deze tips beter voorbereid!