Definitie van thuisbeveiliging

Huisbeveiliging wordt gedefinieerd als zowel de beveiligingshardware die op een eigendom is geplaatst als persoonlijke beveiligingspraktijken. Beveiligingshardware kan zijn: deuren, sloten, verlichting, bewegingsdetectoren, alarmsystemen en beveiligingscamerasystemen.

Persoonlijke beveiliging omvat praktijken zoals: ervoor zorgen dat deuren op slot zijn, alarmen worden geactiveerd, ramen worden gesloten, extra sleutels niet buiten worden verborgen en het bezit van een hond.

Waarom is binnenlandse veiligheid een probleem?

Sinds het begin der tijden zijn er mensen die stelen en stelen om te winnen. In de moderne tijd is dat niet anders. Er zijn momenteel enkele schokkende statistieken die licht werpen op de ernst an het probleem.

Van maart 2019 tot maart 2020 waren er 296.150 inbraken in het Vlaanderen. Elke 106 seconden vindt er in het Vlaanderen een inbraak plaats, wat neerkomt op 817 inbraken per dag. In totaal wordt er elk jaar £ 181 miljoen gestolen uit huizen in Londen, waarvan 58% terwijl de bewoners thuis waren. De statistieken zijn angstaanjagend, maar niet verwonderlijk, aangezien er bij 77% van de mensen met ten minste een basisbeveiligingssysteem niet wordt ingebroken.

Deze blog schetst de beste manieren waarop u indringers in huis kunt voorkomen met benodigdheden voor huisbeveiliging, zoals slimme huisbeveiliging, om uw huis zo goed mogelijk te beschermen.

Oplossingen voor het verbeteren van de huisveiligheid
Zichtbaar inbraakalarm
Als u een inbraakalarmsysteem heeft, zorg er dan voor dat de externe sirene duidelijk zichtbaar is aan de buitenkant van uw woning, aangezien deze aan potentiële indringers communiceert dat u een alarm hebt. Inbraakalarmen zijn de eerste verdedigingslinie voor veel eigenaren van onroerend goed en dienen als visuele afschrikking vóór een inbraakpoging.

Deur beveiliging

Gebruik bij het monteren van een slot op een raam of deur de sterkste beschikbare schroeven, niet noodzakelijkerwijs de meegeleverde.

Zorg ervoor dat je deuren en deurkozijnen stevig zijn, minimaal 4,4 cm dik en opgehangen met scharnieren van 10 cm. Houten deuren kunnen worden verstevigd met stalen strips die passen op het kozijn en rond het slot van de deur. Glaspanelen zijn ook minder veilig, maar kunnen als extra bescherming worden voorzien van gelaagd glas of kunststof glasfolie. Door een ketting of grendel aan de deur te bevestigen, wordt uw veiligheid nog verder verbeterd. Het is aan te raden om een ​​deur met een kijker te nemen, omdat je dan kunt zien wie er is voordat je ze binnenlaat.

Raam beveiliging

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de versteviging en bescherming van uw ramen te verbeteren. Zorg er ten eerste voor dat u nergens in huis ramen open of ontgrendeld laat wanneer u uw eigendom verlaat. Zorg ervoor dat goed bereikbare ramen voorzien zijn van dubbele beglazing. Gelaagd glas of plastic glasfolie is moeilijker te breken, dus overweeg dit voor gemakkelijk toegankelijke ramen. Zorg er bij het vervangen van uw ramen voor dat ze in overeenstemming zijn met de Britse norm 7950 of PAS 24. Het is aan te raden om sloten te kopen die het raam aan het kozijn bevestigen, in tegenstelling tot sloten die alleen de handgreep vastzetten.

Beveiliging verlichting

Buitenverlichting, ofwel lampen die u handmatig kunt inschakelen, ofwel lampen die worden ingeschakeld als reactie op beweging, zijn een goede manier om ervoor te zorgen dat een inbreker beter zichtbaar is. kan ze tot in detail vastleggen. Zorg ervoor dat ze naar beneden zijn gericht om buren niet te irriteren en automobilisten niet af te leiden als uw huis in de buurt van een weg ligt.

Voor binnenverlichting is het essentieel om indringers af te schrikken door de indruk te wekken dat er mensen in huis zijn, zelfs als u dat niet bent. Er kunnen timers worden gekocht om de verlichting in en om het huis aan en uit te doen.

CCTV en draadloze beveiligingscamera’s voor thuis

CCTV-installatie en draadloze camera’s voor thuisbeveiliging dragen beide in hoge mate bij aan het afschrikken van indringers in huis. Sommige verschillen in functie en kunnen gespecialiseerd zijn om buiten of binnen op te nemen, afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur.

Welke soorten alarmsystemen zijn er?

Bij Sitcon bent u aan het juiste adres voor verschillende soorten professionele draadloze alarmsystemen. Zo kunt u kiezen uit een breed scala van verschillende opties en mogelijkheden. U kiest daardoor altijd het alarmsysteem dat het beste aansluit bij uw pand of object. Zo zijn er alarm systemen met verschillende verbindingsmogelijkheden als ethernet, gsm en Wi-Fi en systemen welke geheel op batterij werken. Wij lichten er een aantal hiervan voor u uit.

Zoekt u een draadloze camera of kiest u voor een volledig draadloos camerasysteem? Bij Sitcon vindt u verschillende soorten beveiligingscamera’s die draadloos werken. We beschikken over stand-alone draadloze bewakingscamera’s, maar ook draadloze camera sets met een recorder waar het signaal draadloos wordt verzonden. Met de draadloze camera’s van Sitcon kunt u uw woning of bedrijf beveiligen zonder lastige installatie. Draadloze camera’s of een volledig set worden meestal in combinatie met een recorder geleverd.

Wat zijn de voor- en nadelen van draadloze camera’s?

Het grote voordeel van een draadloze camera is dat u er geen kabels voor hoeft te gebruiken. Draadloze beveiligingscamera’s hoeven uitsluitend van stroom te worden voorzien en kunnen vervolgens direct gebruikt worden. Dit heeft te maken met het draadloze netwerk waar deze camera’s gebruik van maken.

Maak je tuin inbraakwerend

Vaak over het hoofd gezien, zijn er dingen die u zelfs in uw tuin kunt doen om een ​​inbraak te voorkomen. Een manier om dit te doen, is door grind rond uw huis aan te brengen, omdat het voor inbrekers moeilijker wordt om te naderen zonder de bewoner te waarschuwen. Ten tweede is het raadzaam om ervoor te zorgen dat uw heggen worden gesnoeid, zodat uw eigendommen niet aan het zicht worden onttrokken. Sommige planten kunnen fungeren als verdedigingswapens, zoals plantenstruiken met doornen, omdat ze voorkomen dat inbrekers zich erin kunnen verstoppen.

Zorg ervoor dat je stevige hekken en hekken rond je borders plaatst met 40-45 cm open latwerk aan de bovenkant, alsof rovers zouden proberen over het hek te springen, dan zouden ze hoogstwaarschijnlijk het hek breken, wat zal worden gehoord.

Tot slot, als je waardevolle spullen hebt gekocht, zorg er dan voor dat je de verpakking niet voor een langere tijd buiten laat liggen, omdat dit de verkeerde aandacht kan trekken en aanwijzingen kan geven over de waarde van je bezittingen.

Brandmelders, rookmelders en CO2-monitoren

Naast het installeren van een alarmsysteem en het naleven van alle bovengenoemde veiligheidsmaatregelen, is het verstandig om te overwegen om ook een brandalarm en koolmonoxidemonitor te installeren, omdat je zo beschermd bent tegen andere gevaren. Het is vermeldenswaard dat hoe nuttig het ook is om ervoor te zorgen dat uw huis zo veilig mogelijk is, u ervoor moet zorgen dat dit u er niet van weerhoudt om te ontsnappen of gered te worden in een noodsituatie zoals een brand.

Identiteitsdiefstal

Tegenwoordig komt het net zo vaak voor dat iemand online wordt beroofd als dat hij persoonlijk wordt beroofd. Om dit tegen te gaan is het belangrijk dat je al je informatie uit het zicht houdt. Laat geen brieven of rekeningen met veel persoonlijke informatie rondslingeren. En houd belangrijke documenten, zoals paspoorten, zoveel mogelijk verborgen.

Naast informatie in uw huis, is het belangrijk om ook rekening te houden met uw online aanwezigheid, inclusief sociale media-accounts.

Voordelen van het verbeteren van de huisbeveiliging
Bescherm kostbaarheden
Schrik misdaad af
Toegang op afstand tot uw huis
Verlaagt de inboedelverzekering
Meldt brand-/gasproblemen
Houd kinderen thuis in de gaten
Elektriciteitsbeheer verbeteren
Gemoedsrust

1. Beschermt waardevolle spullen
Het is heel gewoon om iemand te kennen die sieraden, elektronica of andere waardevolle spullen is kwijtgeraakt als gevolg van een huisinbraak. Het ongeluk wordt nog groter wanneer het gestolen item sentimentele waarde heeft of een onvervangbaar familiestuk is. Terwijl een huiskluis kan helpen om onvervangbare spullen te beschermen, heeft een huisbeveiligingssysteem een ​​alarm dat veel potentiële dieven kan afschrikken en de lokale autoriteiten kan waarschuwen als iemand probeert in te breken.

2. Schrikt criminaliteit af
Een studie uitgevoerd door Rutgers in 2009 ontdekte dat naarmate het aantal huisbeveiligingssystemen in een gebied toenam, het aantal woningovervallen in dat gebied afnam – zelfs voor de mensen die in dergelijke gebieden geen beveiligingssysteem hadden. Het hebben van een slim huisbeveiligingssysteem beschermt u niet alleen persoonlijk, maar helpt ook om misdaad af te schrikken en een veiligere buurt te creëren voor alle betrokkenen.

3. Biedt toegang op afstand tot uw huis
Met moderne alarmsystemen, zoals onze Ajax-alarmen , kunt u nu op afstand controleren wat er in uw huis gebeurt, zelfs als u er niet bent, gewoon door uw telefoon te controleren.

Met de Ajax app schakel je je draadloze alarmsysteem op afstand in en uit. Er is een virtuele paniekknop, zodat er een melding op google maps komt en mensen te hulp kunnen schieten. Een meldingentabblad helpt u om een ​​logboek bij te houden van wat er in uw huis is gebeurd en wanneer, en geeft u ook onmiddellijke waarschuwingen als er iets verdacht lijkt. Omdat het Ajax-alarmsysteem ‘slim’ wordt bediend, kunt u gedetailleerde apparaatinformatie opvragen, zoals batterijniveaus, kamertemperatuur en instellingen. De app en het beveiligingssysteem werken hun diensten regelmatig bij, waardoor u voortdurend nieuwe functies en faciliteiten krijgt.

4. Verlaagt de verzekering van de huiseigenaar
Hoewel u mogelijk een maandelijks bedrag moet betalen voor bewakingsdiensten, kan het hebben van het systeem bij u thuis de verzekering van uw huiseigenaar met maximaal 20% verlagen. Dat, in combinatie met directe toegang tot politie en hulpdiensten, maakt een inbraakalarmsysteem een ​​waardevolle investering.

5. Stelt u op de hoogte van brand- of gasproblemen
Het wordt aanbevolen dat huiseigenaren investeren in het installeren van een brandalarm dat ook koolmonoxide detecteert. Bij Countrywide Security bieden we brandalarmen die 24 uur bewaking en reactie van de brandweer mogelijk maken. Ons slimme Ajax-alarmsysteem stuurt u meldingen als er rook wordt gedetecteerd en laat het alarm afgaan, zodat u met een gerust hart buiten uw eigendom bent. Niet alleen dit, maar er wordt ook rook gedetecteerd, waarna Ajax-alarmen het elektrische circuit in uw huis onderbreken, om de veroorzaakte schade verder te beperken.

6. Helpt kinderen in de gaten te houden
Een andere fantastische toepassing van een slimme huisbeveiligingsautomatisering – is dat je de Ajax-app kunt gebruiken om te kijken wat er in je huis gebeurt via videodeurbellen of andere beveiligingscamera’s. Dit betekent dat je leert wie je tieners uitnodigen voor feestjes terwijl je weg bent. Als u elektronische deursloten heeft, kunt u deze op afstand ontgrendelen om uw kinderen na schooltijd binnen te laten, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het dragen/verliezen van hun sleutel van het huis.

7. Verbetert elektriciteitsbeheer
Veel beveiligingsbedrijven, zoals de Ajax-alarmsystemen die wij leveren, bieden thuisproducten van topkwaliteit, zoals slimme sloten, videodeurbellen, slimme thermostaten, slimme stopcontactcontrollers, slimme relais en slimme lichtschakelaars, als onderdeel van hun systeem. Ze geven de gebruiker ultieme externe controle, vanaf hun app kunnen ze hun thermostaat bedienen of een stekker uitzetten als ze denken dat ze een krultang hebben laten staan. Deze functie werkt ook als een geweldig hulpmiddel om lichten aan en uit te zetten terwijl u op vakantie bent, om indringers de indruk te geven dat er iemand thuis is.

8. Maakt ruimte voor gemoedsrust
Het gevoel van veiligheid en comfort dat u krijgt met een inbraakalarminstallatie, is het grootste voordeel dat deze apparaten bieden. Het vertrouwen van een veilig gevoel is niet alleen veilig, maar helpt je ook om een ​​productiever, gezonder en meer gefocust leven te leiden.

Zoals hierboven benadrukt, is er in de huidige samenleving in Vlaanderen een grote bezorgdheid over woninginbraken – met meer dan 817 huizen die dagelijks worden ingebroken. Dat gezegd hebbende, wist 77% van de mensen met ten minste een basisbeveiligingssysteem te voorkomen dat ze werden beroofd. Dit geeft aan dat er oplossingen zijn om u en uw huis te helpen beschermen. Er zijn verschillende tips en trucs die kunnen worden gevolgd om dit te ondersteunen, die we in deze blog hebben genoemd. Het wordt aangeraden dat u een professional raadpleegt voor uw inbraakalarminstallatie en andere beveiligingsmaatregelen, aangezien zij ervoor kunnen zorgen dat u effectieve apparatuur krijgt die voldoet aan de Britse veiligheidsvoorschriften. Voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen met uw beveiligingsproblemen, kunt u rechtstreeks contact met ons opnemen of onze website bezoeken.