Tips voor de leukste tuinartikelen

lichtslang buiten

Ben je op zoek naar inspiratie voor een leuke tuininrichting? Een mooie tuinset en de juiste terrastegels kunnen al voor een bijzondere sfeer in je tuin zorgen. Maar ook de verschillende accessoires zorgen voor een heel eigen stijl en natuurlijk draagt de verlichting daar ook aan bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van een led lichtslang buiten? Led verlichting die voor een speelse tuinsfeer zorgt. Lees hier alles over de leukste tips voor tuinartikelen en maak zo je tuininrichting compleet en helemaal naar je eigen smaak.

Bepaal de stijl van je tuin

De tuinartikelen die je kiest, dragen bij aan de sfeer die je creëert. Heb je een moderne inrichting met strakke lijnen, grijstinten en veel groenblijvende planten, dan is het mooi om bijvoorbeeld voor een decoratie te kiezen die ook een moderne uitstraling heeft. Daarbij kies je voor metalen elementen of zwart en donkergrijs natuursteen. Dit pas je niet alleen toe in de tuinmeubels of de plantenpotten die je op het terras plaatst, maar ook bijvoorbeeld in de accessoires die je op tafel zet, zoals een kandelaar of het serviesgoed. Heb je een tuin met veel kleurrijke bloemen, kies dan voor bonte kussens op je tuinstoelen, een felgekleurd tafelkleed of een vliegengordijn in je favoriete kleur.

Creëer sfeer met de juiste verlichting

Niet alleen decoratieartikelen geven een gezellige sfeer aan je tuin. Ook verlichting is een belangrijk onderdeel van de inrichting. Verlichting is natuurlijk nuttig in de tuin, bijvoorbeeld als je in het donker thuiskomt en de lamp springt direct aan zodat je ziet waar je loopt. Het is daarnaast ook nog eens sfeervol. Weet je niet wat voor soort lamp je moet kiezen, dan kun je denken aan een led lichtslang. Met deze led lichtslang buiten kun je alle kanten op en het past daarnaast bij ieder type tuininterieur. Een subtiele verlichting bereik je bijvoorbeeld door een led lichtslang buiten onder de overkapping van je terras te plaatsen. Door de gelijkmatige verdeling van de ledlampjes in de slang, krijg je een mooi effect, zonder dat het licht overheerst. Je kunt er ook voor kiezen om de slang decoratief om bijvoorbeeld een tuinornament te wikkelen of aan de dakgoot van het schuurtje te bevestigen, zodat je vanaf je terras een mooi uitzicht hebt op het verlichte punt in de tuin.

Een led lichtslang buiten die precies bij je tuinsfeer past

Een led lichtslang buiten is verkrijgbaar in verschillende lengtes, bijvoorbeeld van zes meter of negen meter. De lampjes zelf geven warm wit licht. Wil je een variatie op de slang, dan kies je voor led ijspegelverlichting. Hiermee heb je zowel licht over de lengte van de muur, als ook in de breedte. De led lichtslang buiten is natuurlijk heel geschikt als permanente verlichting op je terras, maar ook als je op zoek bent naar een manier om je tuin te verlichten als je een feestje geeft, is dit type verlichting ideaal. Je kunt de verlichting eenvoudig bevestigen en als je het niet meer gebruikt dan rol je de slang gemakkelijk op om te bewaren tot de volgende gelegenheid. Een ander voordeel is van de led lichtslang buiten is dat deze niet alleen mooi je tuin verlicht, hij is ook nog eens energiezuinig.